Love Beauty and Planet Feat. Flarie

Sammanfattning

Utmaning

Love Beauty & Planet (LBP) var ett nytt okänt varumärke inom kategorin för hållbar skönhet som skulle lanseras till en skärmorienterad publik med en begränsad budget. Endast ett fåtal online butiker erbjöd LBP och H&M som kanske inte är en go to butik när det gäller skönhetsprodukter var den enda fysiska butik som erbjöd produkterna. Därför behövde LBP snabbt driva försäljning samt etableras som ett varumärke som lever upp till målgruppens värderingar och krav.

Idé

Idén var att få henne (målgruppen, kvinnor 18–34) att engagera sig och spendera tid med LBP – så med hennes värderingar, krav och mediekonsumtion i åtanke, blev digitala kanaler vårt primära fokus. Hon vill också göra bra val i vardagen och gillar att bli underhållen – så tänk om hon också kunde belönas!?

Därför valde vi att samarbeta med Flarie och deras interkativa mobilspel för att kunna ge henne information på ett underhållande sätt, i små portioner och samtidigt belöna henne med  Flarie coins som hon kunde använda för att köpa LBP-produkter i H&M butikerna.

Insikt

Målgruppen är en medveten och skärmorienterad kvinna som är engagerad i frågor som rör jämställdhet, klimatet och hållbarhet. Nyckeln för att nå henne är visualitet, autencitet och transparens och som varumärke räcker det inte längre att bara erbjuda produkter utan också en attityd och livsstil i linje med hennes värderingar.

LBP lever upp till dessa förväntningar genom att erbjuda produkter som är bra för både henne och planeten utan att kompromissa kvalitet eller resultat.

Varumärkesanpassad underhållning och gamification växer alltmer och ger utrymme för annonser och reklam utan att konsumenter känner sig störda av det

Utförande

Genom sitt spel erbjöd Flarie den belönade underhållningen och därför var detta den perfekta aktiveringen för att göra henne medveten om LBP. Flaries plattform gjorde det också möjligt för oss generera tid med varumärket, engagemang och inköp.

Så med ett LBP-designat Flariespel kunde vi få hennes att faktiskt spendera tid med varumärket och samtidigt belöna henne i form av underhållning och Flarie coins. Dem intjänade coinsen kunde sedan användas för att köpa digitalakuponger i appen som bara kunde lösas in i H&M butiker, vilket motiverade butiksbesök. Testa spelet här!

Resultat

LBP var det första skönhetsvarumärket som erbjudit produkter via Flarie och det visade sig vara en succé!

  • 67% ad message recall för  “Köp LBP i H&M-butiker” (58% i genomsnitt i Flarie)
  • 6,1 minuter har målgruppen spenderat i appen per person  (i genomsnitt 3,2 minuter)
  • 10,5% unik CTR från spel till konvertering (4,1% i genomsnitt)

Under kampanjperioden ökade försäljningen av LBP-produkter i H&M-butiker också med 30%. 73% av spelarna hade inte hört talas om LBP före kampanjen. Efter kampanjen skulle 90% rekommendera LBP till sina vänner, 79% var mycket nöjda med produkterna och 68% skulle köpa produkterna igen.

Vi är också stolta över...