6th September 2022

Samsung Nordic väljer Mindshare i Norden

I takt med att medielandskapet förändrats de senaste åren har Samsung Nordic valt att se över flera av sina byråsamarbeten. Som ett resultat av detta har man beslutat att fortsättningsvis lägga sina medieinvesteringar i onlinemedia hos Mindshare. I samband med detta tar även Mindshare över som leadbyrå i Norden för Samsung.

- När både marknaden och konsumenterna har nya behov behöver vi säkerställa att vi ligger i fas på alla plan; kreativt, proaktivt, reaktivt och investeringsmässigt. Mindshare utmärkte sig i vår mediebyråpitch genom att presentera ett nytt och skräddarsytt arbetssätt som passar Samsungs nuvarande behov perfekt, säger Jenny Fisher Toivo, Corporate Marketing Director på Samsung i Norden.

I Mindshares uppdrag ingår att hantera digitala medieköp i hela Norden. Det innebär därmed att man tar över leadbyråansvaret för hela regionen.
- Det känns fantastiskt att få möjligheten att hjälpa Samsung växla upp sin synlighet i hela Norden. Mindshares team samlade djup digital expertis tillsammans med Acceleration och GroupM Nexus, som perfekt matchade Samsungs behov och vi är glada och stolta över att Samsung har valt att ge oss detta förtroende, säger Clara Grelsson, VD på Mindshare Sverige.

Samsung konsoliderar i och med detta den digitala affären, där man tidigare har arbetat med både Cheil och Starcom. Starcom kommer även fortsättningsvis att hantera medieköp, men affären kommer endast inkludera offlinemedia, primärt TV.

- Vi har haft ett nästa 15 år långt samarbete med Starcom som fungerat väldigt fint. Vi är väldigt nöjda med hur offline presterar och därför behåller vi den delen av våra medieinvesteringar hos Starcom, säger Jenny Fisher Toivo, Corporate Marketing Director på Samsung.

Mindshare Sweden
    Mindshare Sweden