9th June 2020

Stadium dubblade avkastningen med Mindshares AI

Stadium har genom sitt partnerskap med mediebyrån Mindshare tillämpat skräddarsydda algoritmer byggda med hjälp av artificiell intelligens för att fördubbla avkastningen på sin medieinvestering och öka konverteringen avsevärt.

Stadium, Sveriges största sportkedja, har på senare tid tagit ordentliga kliv inom digital kommunikation och gillar att utmana branschen i vad man kan åstadkomma. I detta fall har man använt sig av skräddarsydda algoritmer i syfte att öka effekten av sin kommunikation.

Den skräddarsydda algoritmen tog hänsyn till tid på sajt, tid från besök, senaste köp och värdet av varje onlineköp på stadium.se, och anpassade sina budstrategier för optimal avkastning. 

Det här är ett bevis på att AI kan vara en insatt marknadsförares bästa vän. Vi ville maximera den kortsiktiga ROI:n av våra digitala medieköp genom att säkerställa den högsta avkastningen för varje investerad krona. Algoritmen tog vara på ett flertal köpsignaler såsom varukorgsvärde samt hur länge sedan besökaren var på sajt för att rikta vår annonsering mot besökare med högre sannolikhet att genomföra ett köp. Resultatet visade på mer än en fördubbling av avkastningen, säger Lovisa Smedberg, MarTech Lead, på Mindshare.

Faktum är att samtliga KPIer förbättrades signifikant. Konverteringsgraden ökade med 90% och flödet av kunder ökade inkrementellt med 44%. Lars Rosén, Head of Marketing Stadium Nordics, kommenterar: 

Vi strävar alltid efter att söka nya vägar för att få ut så mycket som möjligt av våra investeringar. Genom den skräddarsydda algoritmen, som optimerar mot ROAS snarare än traditionell CPA, lyckades vi markant förbättra våra resultat. Detta har lett till en förbättring av våra programmatiska investeringar, vilket vi är väldigt nöjda med.

För mer information, vänligen kontakta:

Lovisa Smedberg

MarTech Lead, Mindshare

072 740 21 55

Lars Rosén

Head of Marketing, Stadium

070 942 29 92

Mindshare Sweden
    Mindshare Sweden