8th December 2021

Mindshare signerar avtal med bostadsjätten OBOS

Mindshare har signerat ett avtal med OBOS – en av Norges och Sveriges största bostadsutvecklare. Uppdraget innebär att ta fram nya mediestrategier och taktiska planer som stärker OBOS som varumärke och som bidrar till att öka antalet medlemmar i OBOS medlemsprogram i Sverige.

Den norskägda bostadsutvecklaren OBOS har aviserat höga ambitioner om att göra Sverige till sin andra hemmamarknad genom varumärkena OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan. Som ett led i dessa ambitioner ingår ett strukturerat arbete med att bygga OBOS varumärke på den svenska marknaden, där etableringen av samarbeten med externa parter är av särskild vikt. OBOS aviserade nyligen samarbetet med eventbyrån Passion Lab och nu har alltså Mindshare blivit utvald som koncernens nya mediebyrå.

-  Vi glada och enormt stolta över att OBOS har valt Mindshare för sitt intåg på den svenska marknaden. Vårt fokus Good Growth, kombinationen av god tillväxt på ett hållbart sätt tillsammans med den senaste tekniken och vassaste kompetenserna är vår vinnande väg framåt, säger Clara Grelsson, vd på Mindshare.

Mediebyrån Mindshare valdes ut i samarbete med Engage Marketing genom en strukturerad upphandling av byråer, där fem valdes ut initialt, men där Mindshare till sist fick signera avtal för det framtida samarbetet med OBOS.

- Vi letade efter en byrå som hade dokumenterad erfarenhet av samarbeten inom bostadsbranschen och som kunde visa en gedigen metod för insiktsarbete och digital strategi. Viktigt var även att byrån skulle kunna presentera en kompetens och skicklighet i att förhandla och köpa media på ett effektivt och optimerat sätt. Mindshare visade starkt prov på alla dessa kriterier, säger Christian Alehagen.

Samarbetet mellan Mindshare och OBOS påbörjas omgående.

För mer information, kontakta: 

Christian Alehagen, chef Varumärke och Samhällsansvar på OBOS
010-434 18 08
christian.alehagen@obos.se

Clara Grelsson, vd Mindshare
070-168 5861
clara.grelsson@mindshareworld.com


Om Mindshare

Mindshare, en del av GroupM, ingår i WPP plc och är en global medie- och kommunikationsbyrå med ett nätverk av 9 300 människor från 86 länder. I Sverige återfinns kontoren i Stockholm och Göteborg med cirka 60 personer som kompletterar varandra med olika bakgrunder, erfarenheter och kompetenser. Genom nätverket finns ytterligare 150 personer med specialistkunskaper inom allt från traditionella medier till dataingenjörer och programmerare. Samarbetet med WPP-byrån Hill+Knowlton Strategies kompletterar även erbjudandet med en stark PR-del. Läs mer på www.mindshareworld.com/sweden

Om OBOS

OBOS är en av Sveriges och Norges största bostadsutvecklare. OBOS är en medlemsägd organisation som grundades i Norge 1929, och som idag har över 500 000 medlemmar. I Sverige verkar OBOS genom varumärkena OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan. Genom dessa varumärken driver koncernen både små- och storskalig projektutveckling, samt nyproduktion av villor.

Mindshare Sweden
    Mindshare Sweden