24. november 2022

Espresso House skravler julen inn

Skravlekopp og Espresso House skal i desember igjen i gang med sitt prosjekt "CupTogether". Det er et konkret tiltak for å forebygge og bekjempe ensomhet, samt noe som får i gang hverdagspraten og skaper de gode menneskemøtene.

"CupTogether" ble først startet i 2021 og ble den gang lansert som et langsiktig prosjekt for å bryte tabuer og bekjempe ensomhet i samfunnet. Unikt for dette prosjektet er at for hver solgte kopp med bryggkaffe, donerer Espresso House 1 kr til Skravlekopp.

I 2021 resulterte dette i hele 204 916 kr.

Det er ingen hemmelighet at ensomshetbarometeret lyser rødt. De ferskeste tallene fra oktober i år viser at 18 % av oss føler på ensomhet. I aldersgruppen 18-29 år er dette tallet 25 % og hos de mellom 30-39 år er tallet 26 %. Noe som er alt for høyt.

- Vi nærmer oss jul. En tid vi, ut ifra både erfaring og ensomhetsbaromteret, vet er utfordrende for mange. Jeg håper #cuptogheter bidrar til at vi husker å se opp og være oppmerksomme på hverandre. Som skravlevettregel nr 8 sier: «Din tid er den fineste gaven du kan gi». En invitasjon til å få sitte ved bordet og dele et øyeblikk med noen kan bety mye, sier initiativtaker i Skravlekopp, Venke Knutson

Skravlekopp er tilgjengelig i utvalgte kaffebarer, men i alle Espresso House sine. Hvis du velger en Skravlekopp viser du andre at du gjerne slår av en prat. Enten om du ønsker litt skravling, eller tilbyr det. Uansett skal det bli lettere å komme i kontakt med hverandre og bryte ned tabuer for å bekjempe ensomhet.

- Det er så utrolig bra når store aktører som Espresso House velger bruke sin posisjon til å gjøre en forskjell. Være en del av løsningen. Alle har vi den muligheten, men det er ikke alle som bruker den. Ensomhet er et stort samfunnsproblem vi har et felles ansvar for å gjøre noe med det. Det at Espresso House nå lager en egen kampanje som setter fokus på ensomhet og inkludering er helt fantastisk. Vi kan snakke og snakke om det, men det skjer ingenting før vi faktisk gjør noe med det, sier Knutson.

Dette er noe vi i Mindshare er stolt samarbeidspartner av og vi ønsker både Skravlekopp og Espresso House lykke til med prosjektet i desember.





Mindshare Norway
    Mindshare Norway