02/12/2021

Mindshare sætter ’Good Growth’ på agendaen og knytter bæredygtig profil til bureauet

Drømmen om ”det gode liv” driver i høj grad den økonomiske vækst, men modarbejder desværre også aktivt målet om CO2 neutralitet. I dag stammer 60% af den daglige CO2 udledning fra husholdningen og husstandens forbrug. Det gælder især i den velstillede del af verden. Forbruget opstår, og bliver løbende stimuleret af de reklamer, som kreative bureauer verden over står bag i deres kamp for at sikre ubetinget økonomisk vækst til sine kunder.

Økonomisk vækst baseret på ”Det gode liv” er som det må være klart for de fleste ikke bæredygtigt. Og der er derfor behov for et markant nyt syn på vækst, og på den markedsføring, der bidrager til væksten, hvis ambitionen om hurtigst muligt at opnå ”Carbon Net Zero” skal indfries. Good Growth er et globalt Mindshare initiativ, der har til formål at redefinere vækst samt bringe det globale bureaunetværk ind i en ny og nødvendig æra for marketing.

For at bidrage til en fremtidig mere bæredygtig vækst for bureauet, kunderne og befolkningen har Mindshare defineret seks fokusområder:

  • Klima: Minimering af mediers negative påvirkning på klimaet. Aktiv brug af media til at påvirke klimaet positivt.
  • Bæredygtig vækst: Balancering af kort- og langsigtet vækst.
  • Ansvarlig journalistik: Eliminering af misinformation, og styrke en stærk og objektiv lokal journalistik.
  • Data etik: Større ansvarlighed og etisk ageren med data
  • DIR: Brug af media, til at sikre større diversitet, inklusivitet og retfærdighed i verden.
  • Forbedrede platforme: Udvikling af nye og bedre handelsplatforme.

Good Growth er samtidig et af svarene på, hvordan Mindshares moderselskab WPP indfrier deres målsætning om at blive CO2 neutrale i 2030. For at øge fokus og styrke bidraget til netværkets globale initiativ har Mindshare i Danmark derfor ansat Mikkel Christian Larsen som ’Good Growth Ambassador’.

”Med Mikkels C. Larsens store passion for bæredygtighed samt lange erfaring inden for marketing og medier, er han et oplagt valg til at drive det nødvendige paradigmeskifte. Hans rolle skal bidrage til den nødvendige indsigt og selvtillid blandt medarbejdere og kunder til at stimulere bæredygtig adfærd og livsstil gennem bureauets arbejde”, siger Mindshares Nordiske CEO, Martin Ove Rasmussen, og tilføjer:

”Vi er fuldt bevidste om, at vores initiativer ikke er et quick fix. Den slags findes ikke. Det er starten på en ny samtale, som vi alle skal lære at tage med hinanden og med vores kunder, så den nødvendige transformation kan drives. Og det kommer naturligvis til at tage tid, og formentlig kræver ændringer og nye initiativer undervejs”.

Business as usual is going out of business

Ifølge Mikkel Christian Larsen må marketing-branchen genfinde sin rolle i samfundet. Valget står mellem enten at fortsætte med at være en del af problemet eller aktivt blive en del af løsningen. Kreativitet og kommunikation kan ikke fastholde en neutral position. Der skal træffes aktive valg med de enten positive eller negative konsekvenser, det må indebære, afhængigt af, hvordan man griber det an.”Marketing-branchen har en kæmpe mulighed, for at bruge sine evner som historiefortællere til at oplyse, inspirere, motivere, og transformere det samfund, de kommunikerer i. Vi kan om nogen støtte et nyt og bæredygtigt ”Good Life”, hvis vi udfordrer os selv og vores kunder. Og jeg vil meget gerne åbne de svære samtaler internt som eksternt, fordi de er livsvigtige for både vores kunders forretning og befolkningens eksistens. Og så tror jeg, at det måske samtidig er en mulighed for mange til at genfinde passionen for ægte kreativitet, som de sidste mange år desværre er blevet forvandlet til kortsigtede, irriterende afbrydelser, siger Mikkel Christian Larsen.

Mindshare Danmark har en lang tradition for at bidrage til en bedre verden. Det gælder både et omfattende årligt donationsprogram til bl.a. Danmarks Indsamling, Knæk Cancer, Team Rynkeby samt et partnerskab med PlanBørnefonden. Og et fast pro-bono program, hvor bureauet tilbyder sine kompetencer for en større sag bl.a. Don’t Label i 2015, Burgris – Nej Tak i 2016, Image_Hack 2017, Responsible Journalism i 2019 og Think Equal i 2021.

Ved siden af sit arbejde som Good Growth Ambassador i Mindshare driver Mikkel Christian Larsen med base i et lille hotel i Pyrenæerne, han har købt til formålet, konsulentvirksomheden Minds & Mountains, som afholder aktive mindset transformations workshops i naturen. Her bor han samtidigt med familien. Han er desuden Ekstern Lektor på CBS, hvor han underviser i kreativitet og kreative processer med specielt fokus på bæredygtig kreativitet.

For yderligere information er du velkommen til at kontakte:

Martin Ove Rasmussen

Nordic CEO

M: +45 31 67 44 10

E: [email protected]

Mikkel Christian Larsen

Good Growth Ambassador

M: +34 609 900 991

E: [email protected] 

Mindshare Denmark
    Mindshare Denmark