21/10/2019
Billister overser hjorteskiltene langs vejkanten. Derfor har Dyrenes Beskyttelse og Mindshare lavet en ny kampagne, der skal gøre folk bag rattet mere opmærksomme på skiltet.
Hvert år påkøres mere end 10.000 hjorte. Det tal skal ned, for påkørslerne medfører stor lidelse for både de hjorte, som rammes og de bilister, som rammer dem. Derfor stiller Dyrenes Beskyttelse i en ny kampagne spørgsmålstegn ved, om billisterne er blevet skilteblinde.
Hjorteskilte står langs strækninger med øget risiko for hjorte, der krydser vejen. Kampagneleder hos Dyrenes Beskyttelse Pernille Schousboe er overbevist om, at vi kan undgå mange ulykker, hvis billisterne bliver mere opmærksomme på skiltene langs vejkanten.
”Vi skal kommunikere det bredt ud til bilisterne, hvis vi skal undgå ulykker. Hvis vi sætter farten ned på bestemte strækninger og er mere opmærksomme på hjorteskiltet, vil vi se langt færre ulykker, ” forklarer hun.
”Derfor har vi sammen med Mindshare lavet en anderledes og kreativ kampagne, der skal oplyse billisterne om, at de skal være opmærksomme på hjorten, når de kører bil de kommende måneder.”
Efteråret er nemlig højsæson for hjorte, der kommer galt afsted i trafikken. Det sker særligt omkring solopgang og solnedgang, fordi hjorte og biler i højere grad benytter vejene samtidigt i det tidsrum.
I forbindelse med efterårets kampagne har Mindshare lavet en film, der tydeligt viser, at det indimellem er nødvendigt at sætte fokus på noget allerede velkendt, så det ikke går i glemmebogen. Omdrejningspunktet i kampagnefilmen er derfor det velkendte hjorteskilt og fem deltagere, der hver giver deres bud på, hvordan et nyt og måske mere fængende skilt kunne se ud. Værtsrollen indtages af skuespillerinden Anna Stokholm, der ivrigt tæller ned, når tiden er ved at løbe fra deltagerne. Kampagnefilmen skal få billisterne til at huske at sænke farten og holde øje med rabatten, næste gang de ser et velkendt hjorteskilt.
”Vi skilte-hacker,” forklarer Mindshares kreative direktør Peter Dubienko.
”Hvis noget pludselig forandrer sig, lægger vi mærke til det igen. Målet er, at kampagnen generer en samtale om hjorteskiltene, og på den måde gør billisterne opmærksomme på dem, næste gang de kører forbi.”
Art director Mads Schmidt fra Mindshare uddyber: “Målet var at lave en underholdende kampagne, så vi ikke endte i en klassisk advarselskampagne.”
Det er produktionsselskabet Shoot Happens, der har produceret filmen med Nikolaj Storgaard som instruktør.
Ifølge Pernille Schousboe er kampagnefilmen et opråb til billisterne, der skal blive mere opmærksomme.
”Det er ikke fordi, vi nødvendigvis skal have nye hjorteskilte. Snarere er filmen et opråb om, at vi skal være mere opmærksomme. Og vi er rigtig glade for resultatet. Det var vigtigt for os, at vi lavede en kvalitetsfilm, der kunne nå billister på en sjov og kreativ måde. Vi har allerede fået positive henvendelser, og vi er sikre på, at filmen kan bruges år efter år.”
Kampagnen kører i højsæsonen for hjorteuheld, der varer fra oktober til november. Derfor havde kampagnefilmen præmiere mandag den 14. oktober og bliver vist indtil midten af november 2019.
Filmen kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=VHAmdqdCcbk
For mere information:
Mindshare:
Karen Adler-Nissen, Senior Kommunikationsrådgiver
Mail: [email protected]
Tlf.: +4531674411