31. januar 2020

Slik er Røde Kors sitt samarbeid med Fortnite

Fortnite fortsetter å imponere, og den 19. januar lanserte de en helt ny kreativ modus i samarbeid med Røde Kors, ved navn «Liferun». I denne modusen redder man liv, istedenfor å ta de, i tillegg til å bygge opp ødelagte skoler, destruere landminer og bringe forsyninger til landsbyer. Alt dette i Røde Kors sin drakt.

Av: Anders Harlem-Nilsen

Fortnite er kjent for å ha hatt en del samarbeid med store aktører som Star Wars, Marvel og lignende tidligere, men samarbeidet med Røde Kors er på mange måter helt unikt og revolusjonerende, og pløyer opp upløyd mark, både i gaming- og bistandsbransjen.

«Liferun» består av fire moduser hvor man heller skal hjelpe mennesker i nød, kontra å kjempe om å stå igjen som seierherre.

Fortnite har siden 2017 vært et av de mest spilte og innflytelsesrike spillene verden over, og derfor er dette en perfekt arena for Røde Kors å spre litt bevissthet rundt sitt arbeid.

I en tid hvor det er mye fokus på krig og katastrofer, og mye av hverdagspraten og nyhetsbildet er preget av dette, er det viktigere enn noen gang å belære både seg selv og de rundt oss om hva organisasjoner som Røde Kors virkelig gjør. Dette er også mye av tankegangen fra Røde Kors sin side, spesielt det å nå ut og få spredd sitt budskap til såkalte «millennials».

De fire forskjellige modusene i «Liferun» er:

  1. Redde folk i en krigsherjet by ved å gi de bandasjer og til slutt fullføre med å komme deg vekk fra området i et Røde Kors-redningshelikopter.
  2. Kjøre rundt i biler i et ørkenområde, for å desarmere landminer og rydde bort potensielt farlige eksplosiver.
  3. Samle inn materialer, og deretter bygge opp ødelagte skolebygninger ved hjelp av Fortnite sin helt egne byggemodus.
  4. Kjøre ned en løype og samle inn ressurser i form av mat, bandasjer og helt essensielle ting, for så å levere det til landsbyer i nød.

Ved fullføring av disse fire oppdragene vil man i tillegg til en kul spillopplevelse og bevisstgjøring rundt Røde Kors sitt arbeid i felt, bli tildelt en stor gullmynt som belønning, kalt «The Fortnite Peace Prize» som et merke på deltakelsen.

Klikk her for å se video av «Liferun» på den offisielle Facebook-siden til International Committee of the Red Cross

Fortnite har lansert nytt modus i samarbeid med Røde Kors. Her redder man liv, istedenfor å ta dem. Modusen har fått navnet Liferun.

Fortnite-arrangement på Røde kors sitt fellesverk

Tirsdag 21. januar arrangerte Røde Kors et lanseringsevent for «Liferun», for barn og ungdom, på et av sine fellesverk i Oslo. Her kunne man selv prøve ut den flunkende nye modusen, i tillegg til å hilse på fjorårets verdensmester i Fortnite, Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen.

«Nyhrox» satt fra sin sceneposisjon og spilte live foran et skuelystent ungt publikum.

– Jeg syntes det er veldig kult at Fortnite og Røde Kors har et samarbeid, sa 16-åringen i en kommentar til NRK, som var tilstede for å dekke det hele.

– Hvis vi skal nå ungdommen med bevisstgjøring av konsekvenser av krig og konflikt, så må vi inn på denne arenaen, forklarte Robert Mood, president i Norges Røde Kors.

Vår egen PR-intern og Fortnite-ekspert Anders Harlem Nilsen var også delaktige i research-fasen og som pressekontakt gjennom hele lanseringen.

Liferun inneholder fire ulike moduser og setter fokus på hva organisasjoner som Røde Kors virkelig gjør.

Har du spørsmål om Fortnite, ta kontakt med Fortnite-ekspert og PR-intern, Anders Harlem-Nilsen, [email protected].

Mindshare Norway
    Mindshare Norway