14. februar 2022

Reklameanalysen 2021: Hvordan unngå at folk blir irritert av reklame?

Hvert år måler Mindshare hvor irriterende reklame er for den norske befolkningen. For oss som jobber med og lever av reklame, er dette dessverre dyster lesning. Hva kan gjøres? Les høydepunkter fra studien og få tilsendt Reklameanalysen 2021.

Det har vært en gradvis og betydelig økning i andelen av den norske befolkningen som irriterer seg over reklame gjennom de seks årene Mindshare har målt reklameirritasjonen gjennsom undersøkelsen «Reklameanalysen». Den viser at folk blir også mindre og mindre oppmerksomme på reklamen de blir eksponerte for. Dette gjenspeiles i Sverige og Danmark, så dette er ikke bare en utfordring i Norge.

Hovedtrekk ved Reklameanalysen:

  • Studien måler reklameirritasjon generelt, samt irritasjon på tvers av 33 forskjellige kanaler.
  • Undersøkelsen viser at det er de yngste konsumentene som er mest irritert, med irritasjonen så høy som 54 %.
  • Digitale kanaler regnes som de mest irriterende, med online video som den mest irriterende, og mid roll-annonser scorer aller dårligst. Annonser gjennom SMS, TV, spill, sosiale medier, smartklokker og e-post anses også som irriterende.
  • De minst irriterende kanalene er vareprøver og butikkannonsering, etterfulgt av sponsing og utendørsreklame.
  • Å bli avbrutt, annonser som ikke kan hoppes over, irrelevans og gjentakelse er noen av hovedårsakene til irritasjon.

Reklameanlysen skisserer seks viktige måter å minimere forbrukernes irritasjon over reklame, og tar for seg irritasjonsformelen, som er vesentlig å kjenne hvis du ønsker å minimere risikoen for å irritere med reklamen din.

Klikk her for å laste ned rapporten


Ta kontakt med innsiktsrådgiver i Mindhare, Maiken Eltoft, dersom du har kommentarer eller spørsmål om «Reklameanalysen».

Mindshare Norway
    Mindshare Norway