6. juni 2024
Sammen med teamet i Helsedirektoratet og Aller Media vant vi gull i årets Aller Best-konkurranse med en kunnskapsbyggende kampanje om bruk av smertestillende medikamenter. En kampanje som ikke bare har økt bevisstheten om bruk av smertestillende hos målgruppen, men vært med på å endre holdninger som kan redde liv.
Bakgrunnen for kampanjen var overforbruket av smertestillende medikamenter, som har økt markant de siste årene og spesielt i målgruppen kvinner. Sammen med Helsedirektoratet definerte noen hovedutfordringer knyttet til økningen; deriblant at bruk av reseptfrie legemidler som Paracet særlig har økt blant unge jenter og kvinner, at terskelen for å bruke smertestillende har blitt lavere og at man i større grad enn tidligere bruker smertestillende for å håndtere mentale utfordringer som stress og uro. En hypotese var også at liberaliseringen av holdningene til legemidler kan øke risikoen for misbruk senere i livet.
Vi satte derfor noen mål for kampanjen for å svare på utfordringene. Vi ønsket å fokusere på bevisstgjøring og øke kunnskap om bruk av legemidler, med ekstra fokus på kvinner. Vi ville kommunisere om risiko for avhengighet, samt spre kunnskap om alternativer til medikamentell smertebehandling. I tillegg ville vi ha noe kommunikasjon rettet mot unge og deres foreldre om varsomhet ved bruk av smertestillende.
Løsningen ble et omfattende innholdsmarkedsføringsløp i samarbeid med Aller Media
For å treffe målgruppen gikk vi inn i et samarbeid med Aller Media for å utvikle materiell og innhold til kampanjen, der relevant case-person og deres ekte historie ble viktig for å formidle budskapet på en troverdig måte.
Sammen med Helsedirektoratet og Aller Media jobbet vi ut tre artikler som svarte ut tre ulike målsetninger for kampanjen; Om unge kvinners overforbruk av reseptfrie legemidler med relevant sak, et unikt og eksklusivt dybdeintervju med Kathrine Sørland (modell, TV-personlighet og podcast-host) og hennes personlige historie med avhengighet, samt en oppfølgende artikkel med harde og konkrete fakta om tematikken. Vi testet i tillegg til bred distribusjon i Aller Media universet (redaksjonelle og sosiale flater) også et sponsorat for å treffe målgruppen og skape trafikk inn til innholdet, med et helt nytt kreativt format skapt for kampanjen.
Resultatet viste en all time high på tid brukt på innholdsmarkedsføring og sponsorat i Aller Media, og 80 prosent av leserne likte artiklene veldig godt. Nesten halvparten mente at innholdet var tankevekkende og informativt. Og aller viktigst: 1 av 3 har blir mer bevisst på farene ved langvarig bruk av legemidler. 1 av 4 har lært om hvordan det er å ha et for høyt legemiddelbruk. 1 av 5 har lært om alternative behandlinger for håndtering av smerte og plager, og 1 av 8 har endret oppfatning av reseptfrie legemidler.
Asbjørn Halvorsen i Aller Media sier følgende: «Ingen andre kampanjer har levert så ekstraordinære, høye og jevne tall på alle sine parametere noen gang». Juryens begrunnelse i Aller Best sier «Caset illustrerer kraften i Aller Media på en meget god måte. Her viser man solid rådgiver- og analysekompetanse, samt potensialet i Aller Medias kanalunivers. Å kunne påvirke og dokumentere holdningsendringer i en bred målgruppe er ikke en enkel oppgave. I dette caset er det løst på en mesterlig måte».
Dette er kampanjeeffekt av innholdsmarkedsføring som kan redde liv, og et resultat av et svært godt samarbeid mellom byrå, kunde og media fra utvikling til distribusjon. Sammen er vi aller best!
Lurer du på hvordan vi jobber med innholdsmarkesføring i Mindshare eller vil ta en generell kaffe for å bli bedre kjent med Mindshare? Send en mail eller ring Client Group Director Henriette Skådinn i Mindshare ([email protected]/91882055).