SAS: From always on to always relevant

Caset viser hvordan smart bruk av automatisering ga økt omsetning for SAS.

Automatisering av søkekonto gir mulighet for å tilby relevante annonser på spissete søkeord og reisemål. Mindshare/GroupM og SAS har helautomatisert 8.300 unike annonser, trigget av hele 16.600 relevante søkeord i SAS sin søkekonto. Denne jobben er gjort gjennom å ta i bruk ruteinformasjonen til SAS via Google Flight Search og knytte dette med teknologien til Search Ads 360.

Utfordringen: Mer relevante annonser

SAS opererer i en konkurranseutsatt bransje med komplekse kundereiser og leveransetilbud. SAS er som de fleste andre inne i en digital transformasjon hvor de har flyttet seg fra produktfokus til kundeopplevelse for å kunne levere en bedre og mer personlig reiseopplevelse. Dette gjør at vi må både levere mer relevant og skreddersydd annonsering enn tidligere, noe som ikke er mulig å gjøre på en manuell måte grunnet SAS sitt komplekse leveranse og tilbud.

Løsningen: Helautomatisert masseproduksjon

I samarbeid med SAS har Mindshare/GroupM automatisert store deler av SAS sin søkekonto gjennom å ta i bruk ruteinformasjon til SAS via Google Flight Search sin data feed, og knytte dette med teknologien til Search Ads 360. Dette har gjort at vi kan masseprodusere annonser basert på relevante søkeord for alle til/fra-destinasjoner som SAS flyr til fra Norge.

Resultatet: Tredobling av antall transaksjoner

Med denne løsningen har vi produsert 8300 unike annonser, disse trigges av 16 600 relevante søkeord, og alt dette er generert 100% automatisk. Både data og informasjon optimaliseres hele døgnet ved hjelp av budstrategier som fokuserer på å øke omsetningen til SAS. Dette har gitt en tredobling av antall transaksjoner. Vi dekker flere destinasjoner og treffer mer relevant og effektivt enn tidligere, noe som ikke har vært mulig å gjøre manuelt.

Priser og nominasjoner
SEMrush Nordic Awards
SEMrush Nordic Awards Nominert i kategorien «Best Online Marketing Campaign in Travel/Tourism»