Lansering av Magnum med Astrid S overgikk alle benchmarks

Ved å bruke en sterk profil som Astrid S kombinert med lokaltilpasset innhold overgikk vi alle målsettinger, og klarte å bygge både kjennskap til merkevaren og ønsket etterlatt inntrykk av Magnum.

Prosjektbeskrivelse

Utfordring

Bygge kjennskap og skape oppmerksomhet rundt Magnum som merkevare og lansere utfordreren som et premium iskrem-merke i Norge – ett av de få nye markedene som var igjen å erobre for den globale aktøren.

Løsning og gjennomføring

Det er ofte en utfordring for en global merkevare å skille seg ut i lokale markeder gjennom globalt innhold og kommunikasjon. Da vi skulle lansere Magnum i Norge for Unilever var dette ikke noe unntak. Norge har i tillegg flere sterke lokale iskrem-merkevarer med stor lokal forankring. Partnerskap med Astrid S bidro til å gi Magnum en unik bevissthet lokalt og merkevareposisjonering i Norge.

I den norske lanseringen av Magnum Ruby samarbeidet vi med Astrid S som vår lokale ambassadør, som en stemme for positivitet og glede i en annerledes korona-sommer, til å oppmuntre folk til å være seg selv og omfavne små og store gleder i livet. Fordi musikk forener mennesker og tillater personlig uttrykk, ga samarbeidet med Astrid en naturlig stemme for å kommunisere budskapet. Astrid S var i tillegg til dette en god match med den amerikanske artisten Halsey, den globale ambassadøren til Magnum.

Med lokalprodusert innhold tilpasset digitale kanaler og med Astrid S som Magnums ansikt i Norge, skilte vi oss ut fra de mer produktfokuserte kampanjene i kategorien. Gjennom betalte medier og Astrid S sine egne kanaler introduserte dette samarbeidet også Magnum-merket for et yngre publikum.

Mindshare leverte en full 360 °- kampanje med mediestrategi og reklamemateriell/innholdsproduksjon til kampanjen. Vi sto for landingsside, produserte premium innhold i samarbeid med lokale fotografer og regissører, og tilpasset de kanalene vi skulle på i kampanjen i tett samarbeid med mediene. Ettersom LGBTQIA-rettigheter både er en av Magnum og Astrid sine hjertesaker, filmet også Astrid en Magnum X Astrid S-vlog, hvor hun feirer Pride med vennene sine. Denne ble postet på hennes Youtube-kanal med teasere for sosiale medier, samt innlegg og stories på Instagram. Samarbeidet med Astrid ga også verdifull PR.

«The key success factor lies in the value of top-class “samarbeid” and working with a small but highly professional cross-functional team that all shared the same urge – challenge the status quo, having the courage to do something different and to deliver greatness. Converting planning, media strategies and ideas to perfect execution».

– Madeleine Holmström Szugalski, Nordic Brand Manager | Magnum

Resultater 

Hovedmålet om å bli kjent i Norge, klarte vi til gangs.
Med all-time high kampanjekjennskap, som slo den interne benchmarken med 300 % og riktig avsender-identifikasjon som slo benchmarken med 10 %​.

Snapchat har aldri tidligere sett så gode resultater i en Brand Lift Study: merkevare-assosiasjonen mellom Astrid S og Magnum hadde et løft på over 400 % fra den global CPG-benchmarken. PlayAd likeså, brukerne brukte 2,1 minutter i deres Expander-format, mot normalt 54 sekunder.

Astrid S leverte en organisk rekkevidde på over en halv million brukere og oppnådde enormt stort engasjement med rundt 50.000 liker-klikk samlet på de ulike postene.
I tillegg har Unilever hatt et formidabelt salgsoppløft på hele 168 % etter kampanjen – hvilket gjør Magnum til det raskest voksende iskrem-merket i Norge!
Dette viser effekten av lokalt tilpasset innhold i de kanalene man skal kommunisere med målgruppen og verdien av samarbeid med lokale profiler som kan formidle merkevaren sitt budskap på en personlig måte.

Vi er også stolte av...