Ford: Suksess med Facebook Lead Ads

Sammen med Ford benyttet vi Facebook Lead Ads for å øke prøvekjøringsregistreringer i Norge, dette resulterte i at vi reduserte CPA med 80 prosent!

Målet:

Nordmenn prøvekjører i snitt 2,8 biler før de bestemmer seg. Ford ønsket å øke antallet prøvekjøringer så kostnadseffektivt som mulig.

Løsning:

Sammen med Ford benyttet vi Facebook sin Lead Ads-funksjon, med API-integrering mot CRM-systemet. Dette gjorde at Ford kunne samle, og sende leads automatisk til sine over 60 forhandlere – basert på kundens preferanser, som deretter ble fulgt opp av sin nærmeste forhandler.

Sammen med Ford ønsket vi å finne det mest kostnadseffektive publikumet. Resultatene viste at en bred målgruppe var mer kostnadseffektivt enn å avgrense til et spesifikt publikum, eller å retargete folk som tidligere hadde besøkt nettsidene deres.

En kobling (API) mellom Facebook Ford sin CRM-database gjorde det mulig å automatisere og effektivisere påmeldingsprossesen. Informasjonen målgruppen hadde delt med Facebook (navn, etternavn etc.), pluss et forslag på nærmeste forhandler, ble automatisk fylt inn i skjemaet. Dette gjorde at man kunne melde seg på med bare ett klikk!

Resultater:
  • 80 % nedgang i kostnader relatert til prøvekjøringsleads.
  • Registrert samme antall prøvekjøringer på 90 dager, som i hele 2018.
  • 15 % nedgang i CPA over en lengre periode ved bruk av bred targeting.

Vi er også stolte av...