Nyheter

Volvo først med programmatiske printkjøp

Volvo-annonse i Dagbladet 26.11.16

Aller Media åpnet nylig opp for direktekjøp av avisannonser på print gjennom Adform, og Mindshare plasserte den første annonsen for Volvo. Den sto på trykk i Dagbladet 26. november 2016 (bildet).

Print satt i (nytt) system

Aller og Adform har samarbeidet for å få på plass den nye, teknologiske løsningen, som kalles Automated Guaranteed Print. Den gjør at byråene selv kan kjøpe annonser i papiravisen og Magasinet gjennom annonsestyringsverktøyet Adform. Kjøpene forenkles dermed, og priser tilpasset den enkelte kunde legges inn i Adform.

- Med annonsen til Volvo i Dagbladet er Mindshare først ute i Norge med Automated Guaranteed Print, sier Josephine Messa, Key Account Manager Programmatic i Aller Media.

- Vi gleder oss til fremtiden, og jobber med flere spennende løsninger for våre annonsører og samarbeidspartnere. Disse blir lansert i nærmeste fremtid, sier Messa.

Foreløpig sendes printmateriellet på vanlig måte, men planen er at dette skal kunne lastes opp i Adform av mediebyråene, slik det gjøres med digitale annonser.

Hvorfor programmatiske printkjøp?

Dette gjør kjøpsprosessen langt mer fleksibel. Annonsører og byråer kan i fremtiden sjekke tilgjengelighet på attraktive plasseringer og automatisere kjøpene. Fordelene med programmatiske kjøp av digitale flater, som målgruppe- og frekvensstyring vil naturligvis ikke være de samme med printkjøp, men det vil gi annonsørene og mediene en mer effektiv hverdag.

Programmatiske kjøp defineres av GroupM som en automatisert kjøpsprosess. I dette tilfellet har altså selve kjøpsprosessen blitt automatisert, selv om det ikke er noen budgivning eller børs inne i bildet.

På lang sikt ønsker Adform at alle mediekanaler skal være tilgjengelige for kjøp gjennom annonsestyringsverktøyet, også kanaler som TV og radio. 

Ønsker du mer informasjon om mulighetene for deg som annonsør, ta gjerne kontakt med vår Head of Programmatic Buying, Fredrik Enersen