Nyheter

Vil hjelpe turister med talestyring

Illustrasjonsfoto av teamene i Mindshare, GroupM og Innovasjon Norge

Innovasjon Norge satser på talestyring for å hjelpe utenlandske turister med å finne riktige arrangementer i Norge.

Visit Norway skal nå utvikle en pilot på en talestyrt arrangementskalender, sammen med medie- og kommunikasjonsbyrået Mindshare.

– Det er viktig for oss å prøve ut ny teknologi for å gjøre reiselivsprodukter mer tilgjengelige. I første omgang skal vi se hvordan dette kan utvikles, slik at det etterhvert kan bli enklere og raskere for utenlandske turister å finne arrangementer i Norge, sier seniorrådgiver i Innovasjon Norge, Kjetil Røed.

Google Home-bruk har eksplodert

Selv om norsk språk er lite utbredt, så går selve teknologien med talegjenkjenning raskt fremover. Etter at Google lanserte Google Home i oktober 2018, har stemmestyring fått en plass i folks medievaner. Det mangler ikke på frivillige prøvekaniner for talestyring i de norske hjem. 

Over 150.000 enheter er solgt så langt i Norge, og 16% planlegger kjøp fremover, ifølge Stiftelsen Elektronikkbransjen.

– Sammen med Data & Tech-spesialistene i GroupM har Mindshare spesialisert seg på stemmestyring og har utviklet flere univers til taleassistentene det siste året. Teknologien er fortsatt i tidlig fase, men vi har kjempetro på at en arrangementskalender kan gi gode brukeropplevelse i taleuniverset, sier direktør for forretningsutvikling i Mindshare, Peer Morten Løchting.

En skalerbar versjon av en slik talestyrt arrangementskalender vil etter planen være klar i begynnelsen av 2020.

For mer informasjon, kontakt gjerne vår direktør for forretningsutvikling i MIndshare, Peer Morten Løchting.