Nyheter

Slik lagde vi reklamefilm for Redd Barna på 4 timer

Reklamefilm for Redd Barna med Olaf Tufte og Petter Solberg

Thomas Høiby i Mindshare forklarer deltakerne hva som skal skje. Foto: Magnus Nordstrand.

Materiellfristen på TV er fem virkedager før kampanjestart. Går det an å lage reklamefilm på én dag og i tillegg sende den på TV 2 i beste sendetid samme kveld? JA, mente vi.

Det smått nervepirrende prosjektet ble gjennomført på anti-konferansen Huddle, som konsept har til hensikt å involvere deltakerne i større grad enn «vanlige» seminarer, der tilhørerne ikke er mer enn akkurat dét.

Vi lekte med idéen om å utforme og publisere en kampanje på én og samme dag, sammen med deltakerne. I Mindshare kaller vi det Instant Marketing.

Selvfølgelig var det nærliggende å tenke sosiale medier som naturlig plattform med så kort frist, men vi ville ta det et steg lengre, så vi bestemte oss for å lage TV-reklame!

Spilte inn og sendte reklamefilmen samme dag

Temaet for årets Huddle var «Breaking The Rules», så hva med å bryte en god gammeldags materiellfrist skikkelig? Hva med å rett og slett lage filmen og sende den samme dag, selv om materiellfristen på TV normalt er fem virkedager før kampanjestart?

Når vi først skulle gjøre dette var Redd Barna den optimale kunden. De synes det hørtes ut som en spennende mulighet og likte ideen.

Da var iallfall kunden i boks! Så var det å få lov til å sende den da… Vi kontaktet TV 2 for å høre om de ville være med på dette neglebitende prosjektet, og sammen med Screen Media bidro de med fotograf og redigering.

Vi i Mindshare laget konseptet og fikk godkjent manus. TV 2 holdte av en 20 sekunders spott rett før Nyhetene klokken 21.00. Screen Media rigget til et lite TV-studio dagen før, så alt var klart når seminaret startet.

Petter Solberg og Olaf Tufte var med

Så snart morgenkaffen var fortært på selve dagen så startet vi filmingen. Vi fikk inn gjester og deltakere på seminaret til filming i det provisoriske studioet. Alle fikk samme brief og leste opp den samme setningen, som var «hvis alle bidrar litt, kan vi hjelpe mange». Til sammen ble 60-70 av deltakerne filmet.

Klippingen foregikk parallelt med filmingen. Etter 2-3 timer hadde nok fjes blitt filmet og ferdigstilling ble påbegynt. Noen av gjestene på seminaret er kjente fjes, så vi fikk med både Petter Solberg og Olaf Tufte.

Etter et par timer med filming hadde vi nok råmateriale og begynte med klippingen. Filmen ble satt sammen i rekordfart og ble godkjent av representanter fra Redd Barna.

Mindshares CEO, Glenn Myklebust, foran kameraet.

Filmen ble deretter sendt over til TV 2 der de la den inn i sendeskjemaet sitt, slik at den var klar å gå på lufta.

Klokken 20.55 satt det en spent gjeng foran storskjermen hos Mindshare for å se reklamefilmen på TV 2 lineært. 262 000 andre gjorde det samme rundt om i Norske hjem. Til stor jubel gikk spotten live akkurat som planlagt.

Outstream video og native ads i tillegg

PlayAd var også på seminaret vårt. De tilpasser og formidler outstream video sammen med mange norske nettsteder. De tok utfordringen på sparket og tilpasset

filmen for visning og i løpet av ettermiddagen gikk filmen både på ABC Nyheter, Bonnier og Dagbladet. Det ga totalt 387 474 visninger av Redd Barna-kampanjen i løpet av halvannen dag. 

I tillegg fikk vi av pluggnettverket Strossle, sendt ut native ads, som også hadde gode klikkrater.

Nye givere til Redd Barna

Redd Barna melder tilbake at de synes det var utrolig gøy å se hvor mye som ble gjort på kort tid og at det var spennende å se hvor profesjonelt, kjapt og kreativt teamet jobbet.

Prosjektleder i Redd Barna, Trude Håskjold, og Mindshares Thomas Høiby, følger spent med. Foto: Magnus Nordstrand

Noen nye givere fikk de også med på kjøpet. Redd Barna har ikke et veldig stort budsjett å bruke på markedsføring, så dette var en fin mulighet til å få vise seg litt fram og få jobbe med flinke folk. Redd Barna ønsker å takke alle sammen som bidro inn i prosjektet.

Heldigvis jobber vi vanligvis ikke med så tett tidsskjema. Men vi fikk bevist at med god planlegging og tett samarbeid mellom alle involverte så kan man få til det meste!

Her er reklamefilmen: