Nyheter

Mindshare lanserer byrået Brandr

Petter Solberg og Mindshare (her ved CEO, Glenn Myklebust) lanserer nytt markedføringsbyrå

Med smart markedsføring skal artister og utøvere få nye muligheter til å vokse rundt sin egen merkevare. På laget er blant annet Olaf Tufte og Petter Solberg.

Datadreven sportsmarkedsføring er en godt etablert tjeneste i større markeder som England og USA, men det er få som driver med dette i Norden. Det nye byrået Brandr, som er etablert av Mindshare og rallykjører Petter Solberg, skal hjelpe norske idrettsorganisasjoner, utøvere og artister med å øke sin kommersielle verdi både på det norske og i de internasjonale markedene.

Det var Petter Solberg selv som tok kontakt med Mindshare for å høre om mulighetene for et slikt smarbeid.

–  Noen ganger handler det om å ta egne valg, og å gjøre ting på egen måte for å få ting gjort. Det var ingen som trodde jeg skulle bli verdensmester heller, jeg som var fra lille Norge. Med god markedsføring vil det bli enklere å få store kontrakter og konkurranser i utlandet. Det finnes ingen grenser for hva vi kan gjøre. sier Petter Solberg.

Olaf Tufte ble engasjert av Petter

Også roeren Olaf Tufte er med på laget. Han ble veldig inspirert av Petter Solberg og idéen om Brandr.

– Det engasjerer meg å treffe Petter og andre folk som brenner for noe, sier Tufte som mener at utøvere må få være utøvere og at andre må ta seg av alt det andre rundt.

–  Unge utøvere har lett for å bli for opptatt av  hvor mange følgere de har på sosiale medier. Det er viktig å støtte dem for at de blir gode på det de skal gjøre, og man må være varsomme på hvordan man bygger dem. Det er viktig å skape tilitt til at jobben rundt blir så bra at utøveren ikke trenger å tenke på det, mener han.

Tufte ringer mormor for å få feedback

Tufte forteller at han er opptatt av at utøvere skal skape egen identitet og være tro mot seg selv og merkevaren sin.

– Den første jeg ringer for å høre om hvordan jeg har gjort det, er mormor. Hun er filteret mitt. Er hun happy, er jeg happy. Jeg får høre det dersom jeg har bannet på TV.

– Vi lykkes når våre helter lykkes

CEO i Mindshare, Glenn Myklebust, mener at utøvere og artister har et enormt stort potensial kommersielt sett, og han er helt enig med Tufte.

– Utøveren å få være seg selv. Utøvere må få være utøvere. Målsetningen er å hjelpe dem til å ta gode valg. Et dedikert støtteaparat som lykkes når være helter lykkes.

Til oppstarten har Brandr med seg følgende utøvere på laget:

  • Emil Meek (UFC)
  • Oliver Solberg (rally/rallycross)
  • Petter Solberg (rallycross)
  • Silje Norendal (snowboard)
  • Olaf Tufte (roing)