Nyheter

Helsedirektoratets nye kampanje satt ny VG-rekord

(foto: VG Partnerstudio)

Bare du kan si ja til endring, men alle kan benytte seg av Helsedirektoratets verktøy. Og interessen er stor.

Nylig gikk startskuddet for Helsedirektoratets kampanje «Bare du» på TV. Kampanjen er en ny helthetlig kommunikasjonsstrategi med fokus på nordmenns levevaner og helse, både fysisk og psykisk. «Bare du» skal dekke områdene alkohol, kosthold, tobakk, søvn, psykisk helse og fysisk aktivitet, og bidra til å redusere omfanget av livsstilssykdommer.

Bakgrunnen for kampanjen er blant annet en kartlegging av befolkningen som viser at ni av ti tror de i stor grad kan påvirke egen helse til det bedre. Undersøkelsen viser også at de aller fleste ønsker å ta grep, men mangler motivasjon.

Ønsket og engasjementet til å gjøre endringer for egen helse kom til uttrykk da kampanjen i februar gikk inn i en ny fase, fra TV til nett. VG Nett, i samarbeid med VG Partnerstudio

Etter TV-kampanjen, med herlige filmer laget av TRY, ble endringsgnisten vekket og Helsedirektoratet rullet ut en rekke artikler i samarbeid med VG Partnerstudio og Mindshare. Innholdet på VG.no skulle ta endringsgnisten videre inn til alle Helsedirektoratets verktøy som kan hjelpe deg til å faktisk endre vaner.

Og ønsket om endringer kom raskt til syne. Allerede klokken 09:00 hadde artiklene 60% flere lesere enn benchmark for en hel dag! Og dagen etter kom bekreftelsen på at ny rekord var satt på VG – 197 269 lesninger av artiklene om Ulla (30), Tove (45), Torleif (53) og Gerd (69) i løpet av den første plasseringen.

Det er ny VG-rekord og 10 ganger flere lesere enn man kan forvente, i tillegg en sterk indikasjon på godt og relevant innhold!

Digitalrådgiver i Mindshare, Christian Gundersen, er strålende fornøyd, både med resultatet og samarbeidet med VG Partnerstudio.

- I en programmatisk, datadrevet og algoritmestyrt hverdag er det lett å finne de riktige brukerne, men dette har vært et strålende samarbeidsprosjekt som har gitt kvalitetsinnhold til VGs lesere. Vinklingene har forhåpentligvis gitt inspirasjon til de som trenger hjelp til å komme i gang med de små stegene.  

Med den nye kampanjen «Bare du» håper helsemyndighetene at satsingens digitale verktøykasse kan motivere det norske folk til å ta grep for å ta enda bedre vare på helsa si.

- Det er viktig å huske på at det å endre vaner ikke trenger å innebære store endringer. Små grep kan ha stor effekt på helsa, understreker helsedirektøren. Besøk Helsenorge her og bli bedre kjent med verktøyene som kan gjøre livsstilsendringer litt enklere for deg også.

Besøk Helsenorge her og bli bedre kjent med verktøyene som kan gjøre livsstilsendringer litt enklere for deg også.