Nyheter

Den nye digitale bølgen

Norm Johnston, Mindshare Worldwide

- There’s a huge wave on its way.

Norm Johnston, en av verdens fremste digitale innovatører, både begeistrer og bekymrer med sitt utsagn.

Norm Johnston, som leder Mindshares globale digitalsatsning, har samlet sine tanker om vår digitale fremtid i heftet Extra Sense. Der deler han sine tanker om det han kaller den nye digitale bølgen. Han mener de nye teknologiene gir oss mennesker en sjette sans, en evne til å gjøre, tenke og føle som går forbi våre fem sanser.

Måten vi knytter våre handlinger, følelser og kommunikasjon sammen ved hjelp av internett og teknologi åpner ikke bare opp for nye muligheter, det vil skape et momentum, en ny bølge som kan sveipe oss overende om vi ikke er forberedt.

Programmatiske kjøp og virtuelle prøverom

I Extra Sense kommenterer Norm fem områder innenfor den digitale verdenen: See, Search, Shop, Service og Sync. Han deler sine tanker om hvor vi er på vei, og kommenterer emner som programmatiske kjøp, stemmebaserte søk og virtuell shopping.

Norms enkle forklaring på programmatiske kjøp er at de bruker data, teknologi og algoritmer for å levere på det vi har prøvd å få samlet så lenge: person, sted, tid, produkt, tilbud osv.

Innen netthandel er en av de nye mulighetene en 3D-teknologi, som vil la forbrukeren scanne seg selv og prøve klærne virtuelt før de handler.

Biometriske data i markedsføring

Biometriske data brukes nå også i markedsføring, som for eksempel da Jaguar sponset Wimbledon i 2015. Publikum gikk med utstyr som målte hjerteraten og bevegelsene deres, og dette ble samkjørt med varmesensorer og annet måleutstyr på tennisbanen. Disse biometriske dataene ble så brukt til å lage en unik historie om følelsen av å være til stede på Wimbledon. Dette ble delt i digitale utendørsskjermer og i sosiale nettverk under tittelen Feel Wimbledon. Se casefilmen nederst i artikkelen.

Norm kommenterer i Extra Sense også bruken av wearables og hva annonsører må være oppmerksom på når de benytter biometriske data i kundekommunikasjonen. Han mener det er meget viktig å være bevisst på hva man gjør og hvordan. Norm illustrerer dette ved å sammenligne annonsering med dating. Han mener annonsering på desktop/PC er som å be kunden om en dans, mens annonsering på mobil er som å ha en date. Så nært og intimt oppleves nemlig mobilen for oss forbrukere.

Verdens første bannerannonse

Norm Johnston er ikke bare ledende innen digital strategi og markedsføring, han var med på starten av det hele i USA. Han var med da verdens første digitale byrå, Modem Media, revolusjonerte markedsføringen ved å plassere den første bannerannonsen på internett. Norm startet Modem Medias kontor i UK, hvorpå de gjennomførte UK sin første rich media-kampanje.

Han har jobbet i Mindshare siden 2007, og er nå Global Chief Strategy & Digital Officer i Mindshare. Han er en ettertraktet foredragsholder, har jevnlig kommentarer om den digitale utviklingen i media, og jobber tett med Mindshares globale kunder, som Unilever, Chanel og Nestlé. Følg ham på Twitter: @ntjohnston

Dersom du vil høre mer om vår digitale fremtid og viktigheten av å henge med, må du gjerne ta kontakt med Digital Director Tomas G. Tomasi eller Innovasjonsdirektør Kathrine Brøsholen

Se casefilmen Feel Wimbledon her: