Nyheter

5 grunner til at du vil bruke stemmestyrt søk

Bilde av to mennesker som kommuniserer med en robot.

Skal vi tro ekspertene er det endelig tid for at det eldste verktøyet vårt for kommunikasjon, stemmen, skal få en avgjørende rolle i den digitale verden.

Du har kanskje sittet og småpratet med Siri på iPhonen du også? Dette har vi gjort siden 2011, uten å få noe særlig vettugt tilbake. Å søke ved å snakke er langt fra noe nytt, men fremdeles er det tasting og swiping som gjelder når vi leter etter informasjon, skal ringe noen eller booke møter.

Barn som vokser opp i dag kommer til å være en del av en verden der stemmen er mer vanlig som hjelp og redskap i den digitale hverdagen enn tastingen vi benytter oss av i dag. Tidligere i år var det en liten fire år gammel gutt i Storbritannia som (litt tilfeldig) ringte ambulansen ved hjelp av Siri og reddet livet til moren sin.

Stemmestyrt teknologi er noe du kan lære mer om på anti-konferansen Huddle 2. november 2017

Hvorfor vil stemmestyrt teknologi bli så viktig?

Minshare Norge hadde nylig besøk av Jeremy Pounder, Futures Director i Mindshare UK, som har vært med på å analysere stemmestyrt tekonologi i over ni internasjonale markeder.

Analysen er basert på ekspertintervjuer, kundeundersøkelser og nevrovitenskapelig studie av hvordan hjernen vår responderer. I den analysen kom det frem fem trender for hvordan dette vil utvikle seg i fremtiden.

Under kan du se video om stemmestyrt teknologi i fremtiden.

1. Easing the Cognitive Load

Det går ut på at å bruke stemmen er mye enklere for hjernen å fatte enn tasting. Mennesker har alltid brukt stemmen for å kommunisere, og tale er til syvende og sist den mest foretrukne og mest naturlige måten å samhandle på. Derfor vil stemmestyrt teknologi være utrolig viktig. Det er en enkel, intuitiv og naturlig måte å interagere med teknologi på. Undersøkelser viser at vi bruker mindre hjernekapasitet ved tale enn tasting.

2. Liberation of the Screen

Vi kommer til å bli mindre avhengig av mobiltelefonen. Vi er vant til at folk går rundt og stirrer på telefonen samme hvor vi går. Vi har vel alle hørt om noen som har gått på en vegg eller dør mens de har gått med nesa nedi telefonen. Ved stemmestyrt tekonologi blir vi mindre avhengig av skjermen. Samtidig vil stemmestyrt teknologi bli mer integrert i ting rundt oss. Noe som kan brukes aktivt i offentlige bygninger som museum, kjøpesentre og butikker.

3. Digital Butler

At vi blir mer vant til å bruke assistenter som Amazon Alexa og Google Home, gjør at vi får stemmestyrte assistenter i hjemmet som er med på å «forstå» behovene våre.

4. Craving Intimacy

Mange har kanskje sett filmen «Her» fra 2013 med Joaquin Phoenix, og tenkt at det kanskje var ekstremt. Men Speak Easy-rapporten avdekker at mange allerede er i ferd med å utvikle et «unaturlig» forhold til den stemmestyrte assistenten sin. Nesten 30 prosent av alle som bruker stemmestyrte assistenter har hatt en seksuell fantasi om assistenten sin. Det er et stort potensial til at forholdet vårt med disse assistentene går utenfor det funksjonelle.

5. Find Your Voice

Merkevarer kommer til å måtte tenke på er hvordan de ønsker å høres ut. Hvordan personligheten er og hva som er deres «tone of voice». Når vi som konsumenter etter hvert skal snakke direkte til merkevaren vil vi ha forventninger om hvordan merkevaren høres ut. Dette kommer til å bli viktig og det er et nevrovitenskapelig arbeid å komme fram til dette. Det blir viktig for merkevaren å tenke på hva slags verdi dette vil gi.

Svar på spørsmål om stemmestyrt teknologi

Sitter du med noen av disse spørsmålene:

  • Hvordan er landskapet til stemmestyrt teknologi i dag?
  • Hvem bruker stemmesøk og hvor ofte brukes det?
  • Hvorfor bruker folk stemmestyrt teknologi?
  • Hvor i verden er det folk bruker det mest?
  • Hva bruker man stemmestyrt teknologi til?
  • Hvordan bruker man det?
  • Hva er barrierene for å bruke det?
  • Hva er det folk ønsker av stemmestyrt teknologi?

Da bør du laste ned hele Speak Easy-rapporten fra Mindshare UK her

Kontakt gjerne Market & Media Analyst, Kim-André Sundal Rønning, dersom du vil høre eller lære mer om stemmestyrt teknologi.

Se intervju med Mindshare UKs Jeremy Pounder under. Mindshares podcast "Open Mind" tok også en prat med Jeremy Pounder da han var på besøk. "Open Mind" kan du høre her.