Nieuws

Primeur met Snapchat worldlens voor ING

ING heeft de unieke kans gegrepen als eerste adverteerder in Nederland de worldlens bij Snapchat in te zetten. Tijdens de Pride Amsterdam geeft ING vervolg aan de door BNTI ontwikkelde ‘Kleur het leven’ campagne. Samen met Mindshare is er dit jaar een campagne ontwikkeld rondom de speciale Pride Snapchat worldlens. Wanneer de facelens, waarin de snapchatter kleurt in een regenboogleeuw, wordt omgedraaid neemt ING je mee in een virtuele wereld.

In de echte wereld verschijnen allerlei virtuele objecten zoals leeuwen, liefde, regenbogen en confetti. Naast de worldlens ontwikkelde Snapchat een eventfilter die tijdens de Canal Pride in Amsterdam gebruikt kan worden. De Snapchat (world)lens is in samenwerking met GoSpooky aangejaagd door YouTubers Rutger Vink en Lize Korpershoek die de mogelijkheid hadden de snapchatlenzen als eerste te gebruiken.

De snaps kunnen worden verstuurd naar het ING Snapchat account ING_nl. Een selectie van snaps is terug te zien op digitale schermen van MMD media op Amsterdamse metrostations en in de snapstory, Facebook en Instagram tijdens de Pride Amsterdam. ING is al 12 jaar betrokken bij de Pride en vindt het belangrijk dat iedereen de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze willen zijn. Met het vervolg van de ‘Kleur het leven’ campagne op deze vernieuwende manier laat ING zien dat diversiteit voor hen belangrijk is.

Maaike van Vorstenbos, Connection Planning Manager bij Mindshare: “De unieke mogelijkheid om de worldlens van Snapchat voor het eerst met ING als adverteerder in Nederland in te zetten konden we niet laten schieten. We zijn trots om met ING wederom het leven letterlijk meer kleur te geven!”.