Homepage

Geschiedenis

Mindshare werd in 1999 opgericht als echt wereldwijd mediabureau netwerk. Tot die tijd waren de meeste netwerken door acquisities tot stand gekomen. Mindshare kwam voort uit de reclamebureaus Ogilvy& Mather en JWT. In Nederland werd Mindshare vormgegeven door Ton Schoonderbeek en Marijke van Outersterp. Er werd gestart met klanten zoals KPN en Intergamma die tot op de dag van vandaag nog steeds onze klant zijn.

Als je de kleuren rood en blauw van de beide reclamebureaus mengt krijg je…paars! Dat is de eerste verklaring van onze kleur. Maar in 1999 stonden we ook aan de voet van de eeuwwisseling, er heerste een New Age gevoel waar de kleur paars ook goed bij paste. Het stond voor onder meer anders denken, creativiteit, niet de gebaande paden volgen. Het Mindshare DNA dat onveranderd is gebleven. Mijlpalen door de tijd heen waren bijvoorbeeld de oprichting van GroupM in 2004, waar Mindshare de krachten bundelde met de drie zusterbureaus. Maar ook de winst van Unilever in 2005 was er eentje om niet te vergeten. Het leverde mede de eerste AMMA Mediabureau van het Jaar Award op. In 2008 werd Reddion overgenomen. In 2009 namen Reddion oprichter Alex Stil en Ruud de Langen de leiding over van Ton en Marijke. Ton vervolgde zijn carrière in het internationale netwerk van Mindshare.

Er volgde een mooie periode waarin mooie klanten zich bij ons aansloten en waarbij maar liefst drie keer de AMMA Mediabureau van het Jaar Award in ontvangst werd genomen. Inmiddels zijn we met 125 collega’s, inclusief het Europese Niketeam, elke dag bezig om een echte business partner van onze klanten te zijn. Sinds de zomer van 2015 doen we dat samen met de collega’s van Blue Mango uit Eindhoven, een mooi huwelijk!