Services

Business Intelligence

Mindshare werkt voor haar klanten volgens de principes van Adaptive Marketing. Data en inzichten spelen daarbinnen een cruciale rol. Om actueel te kunnen bijsturen op alles wat er tijdens onze media-inspanningen gebeurt met het merk, in de categorie en in de buitenwereld, is veel informatie nodig. Deze informatie is als grondstof in de vorm van data uit veel verschillende bronnen beschikbaar en moet verzameld, verbonden en gevisualiseerd worden en vervolgens door middels van statistische analyse van een zinvolle interpretatie voorzien worden. Verkregen inzichten worden door een continue loop teruggevoed in de klantenteams zodat het sturingsinformatie kan worden voor nieuwe plannen en campagnes. Dit is de belangrijkste rol van het Business Intelligence Team.

Onze Data & Technology-specialisten zorgen ervoor dat alle reeds bestaande datastromen worden ontsloten en gevisualiseerd in aantrekkelijke rapportages en dashboards. Researchers zorgen voor de opzet en uitvoering van onderzoek daar waar bestaande datastromen niet in de informatiebehoeften kunnen voorzien. Consultants brengen alle beschikbare cijfers met elkaar in verband, plaatsen bevindingen in het juiste perspectief en adviseren de strategen, connection planners en natuurlijk onze klanten over de beslissingen die op basis van data genomen kunnen worden.

Welke tools we daarvoor (onder andere) gebruiken, lees je hier.

Mindtrack: On the right track? 
Volg je campagne wekelijks van herkenning tot merk KPI’s en optimaliseer je mediamix met behulp van Mindtrack. Lees meer. 

Market Mix Modelling: De ROI van communicatie op de groei van jouw business helder ontrafeld
De Tesla onder de analyses: wat is de bijdrage van elk van de ingezette communicatiemiddelen en campagnes op jouw businessdoelstellingen? Welke factoren zijn er nu echt verantwoordelijk voor business resultaat? En hoe kunnen deze middelen efficiënter ingezet worden om de marketingdoelstelling te behalen? Lees meer. 

Flextrack Analytics: Hoe schiet ik in de roos? 
Weet wie je bereikt en wie er op welke uiting heeft geklikt: laat ons je online campagne optimaliseren met Flextrack. Lees meer. 

Flextrack Effect: Weet je zeker dat je het hele plaatje ziet? 
Flextrack Effect levert echt crossmedia-inzicht in de interactie tussen off- en online middelen op merkeffecten. Lees meer. 

Mindshare Pretest: Weet waar je aan begint! 
Test van tevoren of je reclame-uiting boven het maaiveld uitkomt en of de boodschap die je wilt overbrengen optimaal uit de verf komt. Lees meer. 

Target Focus: Krijg je doelgroep in het vizier 
Zet de consument centraal en leer hen kennen! Weet wat hun passies en interesses zijn, waar ze zijn te vinden en hoe je ze écht kunt raken. Lees meer. 

Mindshare Conversational Insights (MCI): Van gezoem naar symfonie
Kijk verder dan alleen het volume van de berichten en bereken de waarde van je paid/owned/earned online buzz met Mindshare Conversational Insights. Lees meer. 

Folder Value: Jouw folder: visitekaartje of oud papier?
Breng focus aan in je folder en verbeter de effectiviteit van je DM-communicatie met de Folder Value. Lees meer.