12/02/2019

Mindshares prisvindende burgris udstilles i New York.

Det helt nye museum, Poster House, i New York har udvalgt burgrisen til deres udstilling til foråret 2019. Med kampagnen ’Burgrise – Nej tak’ fik Mindshare og Dyrenes Beskyttelse forrige år danskerne til at tage stilling til velfærdsproblemerne i den industrielle svineproduktion.

Det integrerede kommunikations- og mediebureau, Mindshare, satte med kampagnen, ’Burgrise - Nej tak’, fra Dyrenes Beskyttelse fokus på de danske grises ringe levevilkår. Ved at referere til burhønens forbedrede forhold, fungerede burgrisens jalousi effektivt som visuelt blikfang og anslag for kampagnen. Den skabte både debat blandt danskerne og lagde pres på politikerne. Over 1 million EU-borgere siger i dag ’nej tak’ til burgrise, heraf næsten 40.000 danskere. Den store opbakning har allerede medvirket til ny dansk lovgivning på området. Desuden har burgrisen både været shortlisted til PR-Tigeren og vundet sølv ved Creative Circle Awards.

”Vi er så glade for den store succes, vi har haft med burgrisen – både herhjemme og i resten af EU. Dertil er det et kæmpe klap på skulderen, når museet i New York viser interesse for vores arbejde

og giver burgrisen mulighed for at tage sit budskab internationalt”, siger Pernille Schousboe, Kampagneleder hos Dyrenes Beskyttelse.

Samme gris, nye omgivelser

Når burgrisen i foråret 2019 rejser over Atlanten, bliver det hønens tur til at være jaloux. Poster House i Manhattan, New York, er nemlig det første museum i USA, som er dedikeret til illustrationer, der har skrevet sig ind i den globale plakathistorie. Udstillingen vil både bestå af berømte historiske plakater samt populære illustrationer fra moderne tid, og nu kan Poster House så tilføje den danske burgris til samlingen.

”Vi er stolte af vores burgrisillustration, og beærede over det fornemme tilbud fra Poster House i New York. Burgrisen er resultatet af et vellykket samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, der endnu engang har taget initiativ til at bekæmpe et kritisk problem. Vi har været glade for samarbejdet og kan igen konstatere, at vores integrerede tilgang, har bidraget til kampagnens succes”, fortæller Jacob Holst Mouritzen, Mindshare Business Partner.

Ikke alle grise er lige heldige

Selvom ’Burgrise – Nej tak’-kampagnen har haft stor succes både i Danmark og resten af EU, mangler grisene stadig hjælp. I Danmark har rutinemæssig halekupering været en ulovlig praksis i over 20 år, alligevel bliver 97% af alle smågrise stadig halekuperet. Forholdene for grise i den konventionelle svineproduktion er generelt for dårlige, da blandt andet pladsmangel og kastration uden bedøvelse desværre fortsat er almindeligt. Gør en forskel her.

For mere information

Martin Ove Rasmussen

Nordic CEO of Mindshare and Chief Commercial Officer at GroupM, Denmark Tel: +45 31674410
Email: [email protected]

Mindshare er en del af WPP, verdens største marketing services koncern med 179.000 ansatte i 111 lande og herunder GroupM, verdens største medieindkøbsorganisation. Desuden er Mindshare officiel partner med Hill+Knowlton Strategies i Danmark. Mindshare har været i Danmark siden 1999 og udnævnt til Børsen Gazelle flere gange. Vi er Danmarks første og eneste integrerede kommunikations- og mediebureau. Hos os er kompetencer til både medieoptimering og kreative løsninger samlet ligeværdigt under ét tag.

Mindshare Denmark
    Mindshare Denmark