10/04/2019

Reklameanalysen 2019 – Danskernes holdning til reklamer

Mindshare har i samarbejde med Kantar Gallup udarbejdet Reklameanalysen 2019, som kortlægger de danske forbrugeres forhold til reklamer. Analysen peger bl.a. på, at forbrugerne efterspørger relevans og inspiration.

Mindshare har igen i år samarbejdet med Kantar Gallup om at udarbejde Reklameanalysen, en omfattende rapport, der tager pulsen på de danske forbrugeres forhold til reklamer. Reklameanalysen 2019, der blev præsenteret til Mindshares ”Always Open”-seminar tidligere i april, bygger på 1.213 respondenters holdning til både traditionelle og digitale reklamer og beskæftiger sig bl.a. med emner som:

  • Forbud mod reklamer målrettet børn
  • Reklamers generelle underholdningsværdi
  • Accept af reklamer i bytte for gratis adgang til nyheder eller information

Opmærksomhedskrise i reklameland?

Af dette års Reklameanalyse fremgår det, at forbrugernes forhold til reklamer fortsat bliver værre, hvilket har været tendensen siden den første Reklameanalyse i 2010. Irritationen over reklamer har aldrig været større, og hele 42% af forbrugerne mener, at reklamer irriterer ofte eller hver gang, sammenlignet med kun 22% i 2010 - næsten en fordobling på under 10 år. Årsagen til stigningen skal ifølge Reklameanalysen blandt andet findes i en hverdag, der er mere medieret end nogensinde før, og hvor et stort antal digitale devices er med til at gøre reklameskubbet uoverskueligt stort for forbrugerne. Samtidig er forbrugernes opmærksomhed over for reklamer formindsket, og kun 6% svarer, at de bliver fanget af en reklame ofte eller hver gang – et fald fra 14% i 2010.

Forbrugerne efterspørger relevans og inspiration

Der er dog ikke kun dårlige nyheder for reklamebranchen i dette års Reklameanalyse. Forbrugerne er nemlig ikke trætte af alle slags reklamer – kun de dårlige og irrelevante reklamer. Blandt andet synes 7 ud af 10 unge mellem 15 og 29 år, at det er en god idé at målrette budskaberne i reklamer, så indholdet bliver mere relevant. De danske forbrugere vil have relevans og inspiration – ikke blot vises et produkt med dertilhørende pris. I den forbindelse har Reklameanalysen også samlet de største medier i et inspirationsgrid for at tydeliggøre, hvordan medierne hver især bidrager med inspiration.

Læs mere om Reklameanalysen 2019 på vores blog, eller kontakt Arnt Gustafsson, Business Planning Director hos Mindshare, for at købe den fulde analyse.

Mindshare Denmark
    Mindshare Denmark